Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.02.2018

Sassari hledá nové investory v oblasti cestovního ruchu

Starosta tohoto významného města na ostrově Sardinie, Nicola Sanna, představil v pátek 16. února vsídle Italsko-české obchodní a průmyslové komory pět ploch, kde je možné postavit nové hotelové infrastruktury. Setkání s členy a potenciálními investory uvedlo přivitání předsedy komory Gianfranca Pinciroliho a rady Italského velvyslanectví v Praze Federica Bernardiho.

Všech pět areálu na území města Sassari se nachází poblíž pobřeží. Radnice také zajistila splnění všech požadavků v oblasti ochrany krajiny a dalších administrativních požadavků. „Plochy mají všechna požadovaná povolení. Chceme, aby v nich byly umístěny hotelové infrastruktury, a nikoliv osady se soukromými domy a vilami“, uvedl starosta Sanna. Hlavním cílem celého projektu je rozvinout potenciál odvětví cestovního ruchu skrze prodloužení turistické sezóny a otevření nových segmentů v odvětví.

V současnosti probíhá veřejná soutěž na projekty, které by mohly být v daných lokalitách realizovány. Pozemky ovšem vlastní soukromé osoby. Veřejná zakázka může udělit povolení na výstavbu v celkovém objemu 300 tisíc metrů krychlových. Jedná se o méně než polovinu celého objemu povoleného městu Sassari krajskými úřady. To umožňuje radnici být ve výběru flexibilní. „Chceme demonstrovat inovativní přístup k urbanismu „v opačném směru“, který bude vycházet z projektů soukromých investorů, jež budou v souladu s městským územním plánem“, řekla na setkání architektka Roberta Omoboni, jež vede oddělení územního plánování města Sassari. Pokud podané projekty vzbudí zájem města, tak radnice je ochotna upravit počáteční parametry a eventuálně i zvýšit předpokládané objemy výstavby. Využití celého objemu určeného krajem by vedlo k vzniku až pět tisíc nových lůžek.

„Z pobřeží města Sassari se ale nemůže stát Miami“, varoval radní pro městské plánování a soukromou výstavbu Alessandro Boiani. Nová výstavba tak bude muset respektovat ráz okolí. Hlavními hodnotícími parametry budou architektonický vzhled, využití inovativních stavařských technologií, urbanistická a technická udržitelnost, časový harmonogram a ekonomický dopad. Radnice poskytne soukromým investorům součinnost, jestliže bude nutné upravit přístupové infrastruktury.

Na prezentaci reagovaly početné dotazy z řad členů komory podnikajících v oboru nemovitostí, jež se zaměřily především na průběh soutěže a na praktické otázky ohledně přípravy projektů pro dané prostory. Dotazy se taktéž zaměřily na technické parametry nových hotelových struktur, na dopravní spojení mezi středem města a vybranými destinacemi a také na další charakteristiky, jako rozvoj inženýrských sítí na území města Sassari.

Na konci prezentace starosta Nicola Sanna předal darem odznaky s výjevem folklórní postavy il candeliere, jež je jedním ze symbolů města Sassari, předsedovi Italsko-české komory Gianfrancovi Pincirolimu a dott. Antoniovi Costantinovi ze společnosti Sardegna Travel s.r.o., člen Italsko-české komory, za podporu v šíření povědomí o Sardinii a za pomoc při organizaci páteční prezentace.

Akce proběhla v Trauttmanndorfském paláci, sídle společnosti Karlovarské minerální vody.

Více podrobností na:

http://www.comune.sassari.it

http://turismosassari.it

Zdroj: Camic

Zdroj fotografií: Camic

Loading…