Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.03.2018

Setkání s Miroslavem Singerem o vyhlídkách hospodářství

V úterý 27. března Italsko-česká obchodní a průmyslová komora uspořádala společně s Nizozemsko-českou obchodní komorou v restauraci V zátiší (člen Italsko-české komory) executive lunch s panem Miroslavem Singerem, ředitelem institucionálních vztahů a hlavním ekonomem společnosti Generali CEE Holding (člen Italsko-české komory). Setkání se zúčastnili, mimo jiné, italský velvyslanec v Praze Aldo Amati, nizozemský velvyslanec v Praze Kees Jan René Klompenhouwer a místopředseda Italsko-české komory Alessandro Pasquale.

Bývalý guvernér ČNB v letech 2010 až 2016 a jeden z hlavních českých ekonomických analytiků představil členům obou komor analytický přehled vývoje hospodářství v ČR, Evropě a celém světě. Vzhledem ke své profesní minulosti se hlavní řečník zaměřil také na oblast měnové politiky. Prakticky všechny centrální banky na světě zpřísňují svou měnovou politiku a končí s programy tzv. kvantitativního uvolňování. Další možné kritické body jsou obnovení cel ze strany USA, napjaté vztahy s Ruskem a dalšími neevropskými zeměmi či vývoj v eurozóně.

„Vyhlídky hospodářství v ČR, Evropě a ve zbytku světa jsou pozitivní, a to navzdory rizikům spojených s ekonomickým cyklem a politickou nejistotou“, shrnuje celkové vyznění závěrů setkání generální tajemník Italsko-české komory, Matteo Mariani. „Členové navíc měli možnost se bavit s Miroslavem Singerem o podmínkách v jednotlivých odvětvích, od realit až po automobilový průmysl. Byl to otevřený, věcný a užitečný dialog“.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Martin Svozilek

 

Loading…