Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.08.2019

Skupina Generali zaznamenala v prvním pololetí růst

Italská pojišťovací skupina Generali zaznamenala v první polovině roku růst svých aktivit. Ukazují to hospodářské výsledky.

Hrubé předepsané pojistné celé skupiny se v první polovině roku zvýšilo o 1,8 procent na zhruba 35,7 miliard eur. Nejvýrazněji rostlo předepsané pojistné v odvětví neživotního pojištění, a to o 3,9 procent na 11,4 miliard eur. Předepsané pojistné výrazně vzrostlo (+5,7 procent) v regionu Rakouska, střední Evropy a Rusko, a to „díky pozitivnímu příspěvku všech dotčených zemí“, specifikuje zpráva. Naopak v odvětví životního pojištění došlo jen k velice mírnému růstu o 0,9 procent. Předepsané pojistné se tak zvýšilo na 24,3 miliard eur. Výrazně vzrostly také aktivity asset managementu: pojišťovací skupina spravovala ke konci pololetí přes 605 miliard eur majetku.

Všechna makro-odvětví vykázala v prvním pololetí zisk. Hrubý provozní zisk se tak zvýšil o 7,6 procent na 2,7 miliard eur. Čistý zisk pak dosáhl 1,8 miliard eur, a to také díky příjmům z prodejů majetku. „Tyto výsledky potvrzují schopnost skupiny generovat trvalé finanční a průmyslové hodnoty pro všechny její stakeholdery“ okomentoval výsledky CEO skupiny Philippe Donnet, dle kterého tak byly dodrženy cíle vytyčené v nové strategii Generali 2021. Ta počítá s posílením skupiny na evropských trzích, se zvýšením ziskovosti skupiny a přechodem na digitální model byznysu.

Zdroj: www.generali.com

Zdroj fotografie: Generali

Loading…