Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.06.2019

Špičky Italsko-české komory se setkaly s místopředsedou vlády Havlíčkem

Špičky Italsko-české obchodní a průmyslové komory se v úterý 11. června setkaly s místopředsedou vlády pro ekonomické záležitosti a ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem. Delegace komory byla vedena místopředsedou Alessandrem Pasqualem za přítomnosti italského velvyslance v Praze, J.E. Francesca Saveria Nisia.

Místopředseda vlády Havlíček představil v detailní prezentaci novou Inovační strategii ČR pro léta 2019-2030. Dokument, jehož je místopředseda vlády hlavním autorem, nastiňuje budoucnost českého průmyslu i celé ekonomiky. Do budoucnosti vláda sází na výrazné posílení inovační schopnosti průmyslu, spolupráce mezi firmami, výzkumnými středisky a univerzitami, rozvoj umělé inteligence a Průmyslu 4.0. Mezi hlavními tématy setkání byla také budoucnost automobilového průmyslu, který tvoří pro českou ekonomiku stěžejní sektor, a nastavení veřejné podpory firmám.

V průběhu setkání se dostalo i na témata, se kterými se v současnosti potýkají nejvíce členské firmy, a sice situace na trhu práce, podpora malým a středním firmám a také rozvoj ekonomických vztahů mezi ČR a Itálií.

Zdroj: Camic

Zdroj foto: Studio Adam-Costey

 

Loading…