Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.01.2018

Společnost Mazars spustila databáze zaměřené na transfer pricing a Country-by-Country Reporting

Mezinárodní poradenská společnost Mazars, jejíž česká pobočka je členem Italsko-české obchodní a průmyslové komory, spustila dvě nové on-line fiskální databáze.

Nové databáze umožňují vyhledávat a srovnávat praxe a požadavky jednotlivých států v oblasti transfer pricingu a Country-by-Country Reportingu. „Neustále se rozšiřující databáze dnes obsahuje lokální transfer pricing požadavky 47 zemí a požadavky týkající se Country-by-Country Reportingu ze 49 zemí od Argentiny až po Thajsko, včetně většiny evropských států“, uvádí Mazars. Obě platformy jsou tak mimořádně užitečné pro firmy, jež podnikají ve více zemích světa.

Národní správci daní dohlíží čím dál silněji na obě fiskální oblasti. A Česká republika není v tomto ohledu výjimkou. Dokazují to například čísla z kontrol Finanční správy zaměřených na ceny v transakcích mezi příbuznými podniky. V roce 2013 tyto kontroly vedly k zvýšení daňového základu o 17,3 milionů eur a k doměření daně v hodnotě 2,7 milionů eur. Tři roky poté, v roce 2016, se tyto údaje znásobily: kontroly vedly k zvýšení daňového základu o více než 488 milionů eur a k doměření daně v hodnotě 34,2 milionů eur

Odkaz na obě databáze v angličtině: www.mazars.cz

Zdroj fotografie: Mazars

Loading…