Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.06.2018

Nový certifikát z ekonomické italštiny odsouhlasen

Od příštího akademického roku bude možné získat na Vysoké škole ekonomické v Praze jazykový certifikát z ekonomické italštiny. Na vypracování nového certifikátu budou spolupracovat také pražská sekce Společnosti Dante Alighieri a Italsko-česká obchodní a průmyslová komora. Dohodu o spolupráci podepsali na konci května děkan Fakulty mezinárodních vztahů, Josef Taušer, předsedkyně pražské sekce Společnosti Dante Alighieri, Monia Camuglia, a generální tajemník Italsko-české komory, Matteo Mariani.

Nový jazykový certifikát, který je vůbec první svého druhu v České republice, doloží znalost italštiny z oblasti ekonomie a podnikového řízení a úrovni B2. V budoucnosti se má přidat také certifikát na úrovni C1. Na obsahu zkoušky a certifikátu budou spolupracovat všechny tři instituce s know-how ze svých specifických prostředí. Větší podrobnosti o konkrétním obsahu budou zveřejněny v létě či na začátku podzimu.

Certifikát tak ověří znalost zhruba 140 studentů, jež se na Vysoké škole ekonomické italštině věnují. Ke zkoušce se však budou moci přihlásit i externisté. „Fakulta mezinárodních vztahů jako jediná ekonomická fakulta v ČR nabízí v rámci svých bakalářských oborů studium italštiny jako povinného jazyka“, vysvětluje fakulta svůj zájem o certifikát, který bude možné využít i na trhu práce.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: VŠE

Loading…