Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.07.2019

Česko-italské business fórum: kvalita, inovace a udržitelnost

V úterý 16. a ve středu 17. července proběhla v Praze ekonomická mise italských podniků s názvem Innovation for better life vedená státním tajemníkem italského ministra zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce Manliem Di Stefanem. Akce byla pořádána Italským velvyslanectvím v Praze, Ministerstvem zahraničních věcí ČR, italským svazem průmyslu Confindustria, italskou bankovní asociací ABI, Hospodářskou komorou České republiky ve spolupráci s Italsko-českou komorou.

Mise byla zaměřena na některá klíčová odvětví pro budoucnost ekonomiky, jako je Průmysl 4.0, letectví a kosmický průmysl, zvyšování energetické efektivity, mobilita, bezpečnost a civilní ochrana. „V Itálii se velice snažíme přidat ke konceptu kvality, který odlišuje italskou výrobu, také inovace a ekologickou udržitelnost. Itálie je v České republice zastoupena na vysoké úrovni s mnoha firmami, jež jsou lídry v sektorech, ve kterých působí,“ zdůraznil italský státní tajemník Di Stefano. Podle Di Stefana, mohou italské a české firmy navázat úzké spolupráce v klíčových odvětvích a díky tomu se tak výrazněji prosadit na globálních trzích. „Budeme si spíše partnery než konkurenty jen v případě, že se nám podaří spolupracovat v podobě vytvoření evropského dodavatelského řetězce,“ dodal Di Stefano. Obě země se také snaží posílit rozvoj inovativních služeb, jež by byly schopné uspět na mezinárodních trzích.

V úterý, 16. července, se delegace italských podniků měla možnost setkat s vedením Italsko-české komory, během kterého se hovořilo o možnostech internacionalizace a inovace, které Česká republika nabízí.

Hlavní událostí mise bylo business fórum, které proběhlo ve středu 17. července v Černínském paláci. V zahajovací části vystoupili s projevy a pozdravy náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa, náměstkyně ministra obchodu a průmyslu Silvana Jirotková, předseda Italského institutu pro zahraniční obchod (ICE) Carlo Maria Ferro a zástupci podnikatelských svazů z obou zemí. Odpoledne bylo pak zasvěceno B2B schůzkám, kterých se zúčastnila zhruba stovka italských a českých firem. Souběžně se státní tajemník Manlio Di Stefano setkal s českým ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem během pracovního jednání a na neformální schůzce také s představenstvem Italsko-české komory. Na listopad je naopak naplánována ministerská návštěva z české strany v Itálii, doplněná podnikatelskou delegací.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey, Camic

Loading…