Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.11.2019

UniCredit Group vydělala v třetím kvartálu přes miliardu eur

UniCredit Group dosáhla všech cílů, které si vytyčila v plánu Transform 2019. Uvádí to vedení skupiny v komentáři k výsledkům za třetí kvartál letošního roku.

Ve třetím čtvrtletí bankovní skupina dosáhla čistého zisku 1,1 miliard eur. Od začátku roku bankovní skupina vydělala 4,3 miliard eur. Tohoto výsledku bylo dosaženo především díky vývoji nákladů, jež klesly o 3,6% na 7,4 miliard eur. Příjmy také klesly, a sice o 2% na 14,3 miliard eur. «Čtvrtletní výsledky jsou znovu dobré, dosáhli jsme s úspěchem cíle v plánu Transform 2019 a do konce roku je přesáhneme», uvedl CEO skupiny Jean Pierre Munstier, který na začátku prosince představí nový plán rozvoje do roku 2023.

K celkovému výsledku skupiny přispěla i UniCredit Bank Czech Republic & Slovakia, která od začátku roku zaznamenala zisk v hodnotě 284 milionů eur (7,25 miliard korun). Příjmy z úroků se zvýšily o 5% na circa jedenáct miliard korun a příjmy z poplatků o 2% na téměř tři miliardy korun. Od začátku roku rostou také vklady (o 18% na 432 miliard korun) a úvěrů (o 4% na 426 miliard korun).

Zdroj: www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: UniCredit Group

Loading…