Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.02.2015

UniCredit zvýšil svůj čistý zisk na dvě miliardy eur

Italská bankovní skupina UniCredit zvýšila v loňském roce svůj čistý zisk. Ukazují to hospodářské výsledky zveřejněné ve středu 11. února.

V loňském roce se čistý zisk italské bankovní skupiny zvýšil na dvě miliardy eur, a správní rada tak odsouhlasila výplatu dividendy v hodnotě 35 eurocentů za akcii. Dividenda bude vyplacena v hotovosti či v akciích banky. Hospodaření bankovní skupiny se tak mimořádně zvýšilo po ztráte 13,9 miliard eur zaregistrované v minulém roce, kdy banka odepsala celou řadu aktiv. Současně pokrytí úvěrů v selhání se zvýšilo na 4,3 miliard eur a pokrývají tak 51% celkové hodnoty úvěrů v selhání. Hlavní příspěvek na tvorbu zisku přišel od Commercial bank Italy a od dceřiných bank aktivních na trzích ve střední a východní Evropě.

Příjmy banky se snížily o 3,5% na 22,5 miliard eur a náklady se snížily meziročně o 2,9% na 13,8 miliard eur. Naopak parametry kapitálové přiměřenosti vykazují zlepšení. “Jsme jedna z nejstabilnějších obchodních bank v Evropě a náš průmyslový plán již dává sví výsledky,” okomentoval údaje za loňský rok Ceo skupiny Federico Ghizzoni, “Vývoj potvrzuje naše strategická rozhodnutí v makroekonomické rámci, který vykazuje první náznaky oživení, a to také díky ohlášeným akcím Ecb.”

Zdroj: https://www.unicreditgroup.eu/it/pressandmedia/pressreleases-price-sensitive/2015/risultati-preliminari-di-gruppo-4trim14-ed-esercizio-2014.html?ucmenu=IMG-IG5000

Loading…