Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.05.2019

Univerzity v Praze a Padově prohlubují spolupráci

Univerzita Karlova v Praze a Univerzita v Padově mají k sobě o něco blíže. Dne 16. května proběhla v Karolinu akce Padova Meets Prague, při které se setkali vrcholní představitelé i výzkumníci obou univerzit.

Pražské setkání, které proběhlo rok po podepsání dohody o spolupráci mezi oběma univerzitami, zahájili svými proslovy rektor Univerzity Karlovy, Tomáš Zima, prorektorka pro evropské záležitosti Padovské Univerzity, Alessandra Petrina, a také italský velvyslanec v Praze, Francesco Saverio Nisio. „Je to takové otevírání dveří k užší spolupráci. Univerzity si vzájemně sdělí své přístupy ke vzdělávání a vědeckovýzkumné činnosti. Zjistíme například, že se potýkáme se stejnými problémy, ale přistupujeme k nim různě,“ uvedl ve svém vystoupení prorektor Univerzity Karlovy pro zahraniční vztahy, Jan Škrha.

Po zahajovacím ceremoniálu proběhlo několik specializovaných panelů, v rámci kterých se mohli představitelé a výzkumníci obou univerzit více seznámit. Panely se zaměřily na lékařské vědy, matematiku a fyziku, společenské vědy, historii, lingvistiku a pedagogiku.

Zdroj: iforum.cuni.cz

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…