Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.07.2018

Skupina FCA se připravuje na éru post-Marchionne

Náhlé zhoršení zdravotního stavu a následné úmrtí Sergia Marchionneho, ke kterému došlo ve středu 25. července, urychlilo proces nástupnictví v čele automobilové skupiny FCA. Podle původních plánů skupiny, Sergio Marchionne měl odejít z řídících funkcí v FCA na jaře příštího roku.

Vzhledem k Marchionneho vážnému zdravotnímu stavu, představenstvo FCA jmenovalo nového CEO skupiny již v sobotu 21. července. Tím se stal dosavadní místopředseda představenstva Mike Manley. Jeho jmenování budou muset potvrdit akcionáři na mimořádné valné hromadě, která byla svolána na 7. září. „Mike Manley a jeho manažerský tým budou pracovat na naplnění plánu rozvoje 2018-2022,“ vytyčilo hlavní cíl představenstvo.

„V posledních 14 letech jsme spolu zažili úspěchy i obtíže, vnitřní i vnější krize, ale také jedinečné a neopakovatelné okamžiky, a to jak z osobního tak profesního hlediska,“ uvedl ve svém dopisu na rozloučenou prezident skupiny John Elkann.  Sergio Marchionne stál v čele Fiatu a skupiny FCA od června roku 2004. Klíčovou Marchionneho obchodní a průmyslovou operací byla bezplatná fúze Fiatu s americkým koncernem Chrysler v roce 2009. Další významnou operací bylo rozdělení Fiatu na automobilovou skupinu a na užitkové a průmyslové vozy, které dnes tvoří skupinu CNH Industrial a také osamostatnění automobilky Ferrari. V Itálii byl Marchionne oblíben i velice kritizován za změnu ve vztazích s odbory i profesními organizacemi.

Zdroj:www.fcagroup.com

Zdroj fotografie: FCA

 

Loading…