Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.11.2019

V italské ekonomice se zřejmě schyluje k další velké fúzi

V italské ekonomice se po schválení spojení automobilových koncernů FCA a PSA pravděpodobně schyluje k další velké mezinárodní fúzi v hodnotě několika miliard eur.

Podle zpráv agentury Bloomberg, italská společnost Saipem obnovila rozhovory se svou norskou konkurentkou Subsea 7. «Nedošlo zatím k žádnému konečnému rozhodnutí a neexistuje jistota, že rozhodnutí povede k transakci», popisuje stav jednání agentura Bloomberg na základě svých zdrojů. Zprávy o potenciální fúzi se ale pozitivně projevily na vývoji hodnoty akcií: akcie Saipem vzrostly o více než 5% a ty společnosti Subsea 7 o více než 8%.

Pokud by k fúzi došlo, nová společnost by patřila k největším poskytovatelům služeb ropným společnostem na světě. Burzovní kapitalizace italské společnosti činí 4,9 miliard dolarů a kapitalizace norské společnosti 3,3 miliard dolarů. K fúzi poskytovatelů ropný služeb a technologií v blízké minulosti tlačil nepříznivý vývoj cen ropy, který těžařské společnosti negativně promítaly do cen služeb, za které byly ochotny zaplatit svým dodavatelům.

Zdroj: www.bloomberg.com

Zdroj fotografie: Saipem

 

Loading…