Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.05.2018

V Praze se představilo italské pouliční jídlo

Od pátku 18. května do neděle 20. května proběhl v Praze, na Výstavišti v Holešovicích, Italy Food Truck Festival, první pražský gastronomický festival věnován italskému pouličnímu jídlu. Akci uspořádala agentura Non solo eventi, člen Italsko-české komory, pod záštitou Komory.

Festivalu se zúčastnilo několik dodávek speciálně upravených pro gastronomické účely, jež přijely do Prahy z různých italských regionů, od Lombardie až po Sicílii. Na akci byly přítomny i stánky italských restaurací a gastronomických provozů již působících v ČR. To vše doprovázely kuchařské show, kde vystoupili nejlepší italští kuchaři v ČR jako Matteo De Carli či Riccardo Lucque. V pestré nabídce návštěvníci nalezli jak typická italská pouliční jídla tak zpracování mezinárodních pokrmů za použití italských surovin.

„Tento formát akce jsme vyzkoušeli již v Itálii, kde pořádáme Europa Street Food Festival a byli to právě čeští návštěvníci tohoto festivalu, již nás požádali o to, abychom uspořádali něco podobného v Praze“, říká Dalila Scatassa z pořadatelské agentury Non solo eventi. Na rozdíl od jiných festivalů pouličního jídla se Italy Food Truck Festival explicitně zaměřil na gurmánskou kvalitu pokrmů. „Festival se tak stává příležitostí pro italské výrobce, aby prezentovali v Praze své výrobky, a pro místní restaurace, aby rozšířili povědomí o sobě“, dodává Dalila Scatassa. Podle pořadatelů, kteří míní obdobnou akci opakovat i v příštích letech, byla účast dobrá, a to především v sobotu a v neděli.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…