Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.04.2018

V Turíně vzniká inovativní centrum pro Průmysl 4.0

V Turíně začalo v dubnu letošního roku vznikat inovativní centrum pro rozvoj technologií a dovedností, které má usnadnit implementaci postupů a technologií Průmyslu 4.0.

Nové centrum vzniká díky spolupráci Turínské univerzity a Technického učení v Turíně s 27 inovativními firmami. Cílem spolupráce bude tvorba pilotních projektů či vzdělávacích aktivit pro malé a střední podniky. V rámci projektu budou vytvořeny i ukázkové výrobní linky, jež poslouží zkouškám výrobních řešení a vzdělávání personálu. Díky spolupráci univerzit a firem tak vzniknou ad hoc centra pro rozvoj kompetencí a technologických řešení v jednotlivých výrobních oblastech. „Piemontské centrum nepochybně poskytne místním firmám vysokou přidanou hodnotu“, tvrdí rektor Technického učení v Turíně Guido Saracco. Mezi odvětvími, na která se centrum zaměří, bude automobilový a letecký průmysl, jež mají velkou váhu v piemontském hospodářství.

Aktivity nového centra budou financovány prostředky Ministerstva hospodářského rozvoje, které počítá s tvorbou dalších tzv. kompetenčních center po celé Itálii. Jejich hlavní úlohou bude tvorba řešení a transfer technologií a kompetencí Průmyslu 4.0 v rámci specifických podmínek italského průmyslu, který vyniká přítomností menších a specializovaných firem.

Zdroj: https://poliflash.polito.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…