Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.05.2018

Valná hromada zvolila nové Představenstvo komory

Ve středu 30. května proběhla v sídle komory valná hromada členů Italsko-české obchodní a průmyslové komory.

Po pozdravu italského velvyslance Alda Amatiho a projevu předsedy komory Gianfranco Pinciroli, byly valné hromadě představeny aktivity za rok 2017 a 2018. V loňském roce komora dosáhla významných cílů, a to otevření své kanceláře v Brně a rozšíření členské základny na více než 400 firem. V roce 2017 komora také pracovala na posílení vztahů s institucemi a uspořádala debaty s guvernérem ČNB Jiřím Rusnokem, italským tajemníkem pro evropské záležitosti Sandrem Gozim, vrcholnými představiteli italské Vrchní rady soudců Giovannim Canziem a Giovannim Legninim či s europoslankyní Martinou Dlabajovou. Kromě svých obvyklých činností, mezi které spadají služby podnikům, networkingové aktivity, B2B mítinky, zprostředkování technologických výměn či vzdělávací aktivity, komora počítá i s několika novinkami. Jedná se, například, o novou webovou platformu pro B2B aktivity mezi italskými a českými firmami, vzdělávací projekt zaměřený na italskou gastronomii, jež je realizován ve spolupráci s Vysokou školou hotelovou v Praze a regionem Apulie, či evropský projekt zaměřený na profesní vzdělávání (QQVET). V průběh valné hromady byla také představena publikace Itálie v 10 Selfie vydaná italskou nadací Symbola ve spolupráci s Assocamerestero, jež uvádí na pravou míru některá rozšířená klišé o italském hospodářském systému.

Členové schválili jednomyslně účetní rozvahu za rok 2017, která skončila ziskem, a rozpočet na rok 2018. V letošním roce se počítá s vyrovnaným rozpočtem, jedinou nejistou položku tvoří ministerský příspěvek z Itálie.

Valná hromada schválila jednomyslně návrh na nové složení představenstva komory na příští tři roky. Novými členy představenstva se stali Riccardo Lucque (La Collezione) a Walter Fusar Poli (Deloitte CZ Services). Ve své funkci byli potvrzeni členové představenstva Stefano Burani (VÚB Intesa Sanpaolo), Andrea Busolo (Nová Mosilana), Petr Dostál (C.T.S.), Guido Filippi (Unicredit Bank CZ&SK), Alexandar Kešelj (Ferrero Česká), Danilo Manghi (Manghi Czech), Roberto Massa, Alessandro Pasquale (Karlovarské minerální vody), Gianfranco Pinciroli (Trafilczech) a Francesco Augusto Razetto (Architectural Consulting). Představenstvo poděkoval za práci odcházejícím členům, Dagmar Dubecké a Danielovi Patkovi. Jednomyslně bylo schváleno i nové složení Dozorčí rady, ve které zasednou Roberto Di Cursi (Tfarma), Massimiliano Pastore (Smed Jorgensen AK) a Andrea Tonoli (Comdata Czech).

Valná hromada se konala v Trauttmanndorfském paláci, sídle společnosti Karlovarské minerální vody.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Adam-Costey Studio

 

Loading…