Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.09.2019

Výstava „Na křídlech svobody“ byla zahájena

Ve čtvrtek 19. září byla zahájena v sídle Italského velvyslanectví v Praze výstava Na křídlech svobody. Výstavu pořádají Italské velvyslanectví v Praze a nadace Eleutheria, jež je členem Italsko-české komory, v rámci projektu Et Cetera.

Výstava představuje několik streetartových děl v mimořádném uličním kontextu, a sice v prodloužení ulice Thunovská, jež je součástí Italského velvyslanectví. "Pražanům tak umožňujeme poznat tento neznámý kousek jejich města", uvedl velvyslanec J.E. Francesco Saverio Nisio. Velvyslanec také vyzdvihl propojení historického rázu prostorů, kde výstava probíhá, soudobého jazyka stylu, ve kterém byla díla realizována.

Nápad na uspořádání výstavy vzešel z reflexe o svobodě k příležitosti 30. výročí Sametové revoluce a o boji za ní k příležitosti 50. výročí sebeupálení Jana Palacha a Jana Zajíce. "Výstava představuje osm umělců, čtyři z Itálie a čtyři z ČR, již realizovali svá díla během uplynulého týdne", dodal předseda nadace Francesco Augusta Razetto. Díla na výstavě jsou realizována za použití různých stylů a druhů street-artu.

Výstavy se účastní umělci Er Pinto, Solo, Diamond a Yest z Itálie a Toy Box, OBIC, David Strauzz a I-am-rushdog z ČR.

Kurátorkou je Genny di Bert.

Výstava probíhá pod záštitou Magistrátu Hl. města Prahy, MČ Prahy 1, Italsko-české obchodní a průmyslové komory a Art&Design Institutu v Praze.

Hlavní sponzoři: UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a Architectural Consulting.

Otevřeno do 3. října

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Nadace Eleutheria/Velvyslanectví Itálie

Loading…