Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.12.2018

Vztahy mezi Itálií a Českou republikou středem Vánočního galavečera Italsko-české komory

Vánoční galavečer uzavřel intenzivní rok aktivit vyvíjených Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou na podporu vztahů mezi Itáli a Českou republikou. Večer, který byl zcela vyprodaný, proběhl ve čtvrtek 13. prosince v krásných prostorech Paláce Žofín.

Vánoční galavečer zahájil předseda komory Gianfranco Pinciroli. „V posledních letech Česká republika zaznamenala výrazný rozvoj jak v hospodářské tak společenské oblasti,“ uvedl předseda Pinciroli a dodal: „Komora se dokázala začlenit a využít s prospěchem tohoto pozitivního vývoje, dokázala růst, reagovat na výzvy a sama je také vytvářet.“

Mimořádný význam italsko-českých vztahů potvrdil, mezi hosty z řad institucí, český ministr zahraničí Tomáš Petříček. 

Přítomné pozdravil také nový italský velvyslanec v Praze, J.E. Francesco Saverio Nisio, který vyzdvihl dynamický vývoj vztahů mezi Itálií a ČR a těsnou spolupráci mezi komorou a velvyslanectvím. Velvyslanec Nisio také připomněl, že na rok 2019 připadá stoleté výročí zahájení činnosti italské ambasády v Praze. Večera se zúčastnila také velvyslankyně České republiky v Římě J.E. Hana Hubáčková, která odsouhlasila slova italského velvyslance o vzájemné spolupráci.

Ve znamení rozvoje italsko-českých vztahů byly i letošní Zlaté odznaky Italsko-české komory. Ocenění komory bylo uděleno řediteli Italského kulturního institutu v Praze, Giovannimu Sciolovi, za “výjimečné nasazení při šíření povědomí o italském kulturním dědictví v ČR a za aktivní a neustálou vstřícnost ke Komoře a jejím členům”, a honorárnímu konzulovi Itálie v Brně a předsedovi představenstva společnosti Nová Mosilana, Pavlu Zezulovi, za “přínos obrazu italské podnikatelské komunity v České republice, a to především na Moravě, a za zásadní podporu italským institucím při obnově činnosti italského honorárního konzulátu v Brně, jež se stal referenčním bodem pro italskou komunitu žijící na Moravě, Slezsku a Vysočině a klíčovým předpokladem pro další rozvoj italsko-českých vztahů v regionu.”

Slavnostním večerem doprovázeli televizní moderátoři Jan Čenský a Michaela Indráková. Průběh večera oživila také pěvecká vystoupení zpěvačky Leony Gyöngyösi a sboru Andílci, akrobatická a taneční show skupiny Pyroterra a hudební produkce od Aurora Band. Italsko-česká komora i nadále podporuje Laboratoř imunoterapie Mikrobiologického ústavu AV ČR pod vedením dr. Lucy Vannucciho, které byla odevzdána část výtěžku z prodeje vstupenek.

Vánoční galavečer byl uspořádán za podpory:

hlavních partnerů  Generali CEE Holding a Unicredit Bank Czech Republic & Slovakia;

hlavních sponzorů Renomia, Všeobecná úvěrová banka – Intesa Sanpaolo, Enit

sponzorů Axa Management Services, Brembo Czech, Nová Mosilana, Fiat Chrysler Automobiles ČR, Fidelitas, Beninca, Brazzale Moravia, Ferrero Česká, International Insurance Brokers, Iveco Czech Republic,  JKJ Investment, Mazars Česká republika, OM Protivín, Siad Czech, Tecnocap, Trafil Czech, Tribase Networks, CFH Group – Magniflex;

produktových sponzorů Karlovarské minerální vody, La Fattoria, De’Longhi Praga, Alitalia, Forte Village, Casa di donna Adriana, GianCarlo – L’Uomo Perfetto, Paul’s Bohemia Trading.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey

Loading…