Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.11.2018

Závod Sorrento – Positano na novém startu díky Carlovi Capalbovi a jeho týmu z RunCzech

Je to jedna z nejkrásnějších běžeckých tratích v Evropě. Závod Sorrento – Positano, který se poběží v neděli 2. prosince na pobřeží Amalfi a Sorrento, je pořádán společností Napoli Running, kterou vede Carlo Capalbo a jeho tým profesionálů z Prague International Marathon.

Závod dospěl s novou tratí, která vede překrásnou krajinou tamního pobřeží, do druhého ročníku. K výběru je trasa Panoramica o délce 27 kilometrů a Ultramaraton, jež měří dvojnásobně. Díky příznivému klimatu je běh Sorrento – Positano jeden z posledních na kalendáři závodů v Evropě. „Sorrento – Positano je prémiový produkt, který bude otevřen jen menší vrstvě běžců. Hlavní rysy závodu jsou krása krajiny a profesionalita organizace, která je vedena týmem, jež má v České republice na starost běžecký seriál RunCzech,“ uvádí Carlo Capalbo. Organizátoři chtějí uchovat nemasový charakter závodu tak, aby nepřišel o své kouzlo. Letos se počítá s téměř dva tisíci závodníků, jež přijedou z 23 zemí světa.

Sorrento – Positano není ale jedinou běžeckou akcí, kterou v Neapoli a okolí organizuje Carlo Capalbo a jeho tým. Dne 30. listopadu v Neapoli proběhne seminář, kterého se zúčastní osobnosti spjaté s maratonem a běháním z celého světa. Napoli Running pořádá také půl maraton Napoli City Half Marathon, který se poběží dne 24. února 2019. „Začali jsme v zemi neorané, ale v posledních letech se pozornost vůči světu běhání zvýšila jak ze strany místních institucí, tak obyvatel, jež se účastní stále více našich závodů,“ dodává Capalbo. Především instituce si uvědomily mnohé benefity běhu, od cestovního ruchu až po veřejné zdraví.

Aktivitě Napoli Running se daří také díky silné zkušenosti lidí z Prague International Marathon, kteří pořádají závody pod značkou RunCzech, jako je pražský maraton. „Je to fakticky export výjimečného českého know-how,“ říká Carlo Capalbo. V Neapoli s ním pracuje skupina deseti lidí z Čech. A ani čeští závodníci neodolali kouzlu Neapole a okolí. Na závod Sorrento – Positano je jich dosud zapsáno sedmdesát, a organizátoři doufají, že se tento počet, v současném ročníku i v těch budoucích, ještě zvýší.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…