Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.03.2015

Ape Business se představila v Praze

Výrobce motocyklů, trojkolek a čtyřkolek Piaggio se pod tlakem trhu a nové konkurence z Asie rozhodl rozšířit svou nabídku a zaměřit se na nové segmenty trhu. Tomuto rozhodnutí napomohla i velká variabilita, kterou se vyznačuje jeden z nejznámějších produktů Piaggio, trojkolka Ape.

 

Úpravu Ape pro tyto nové segmenty trhu v Praze představila společnost I-Tec s.r.o., člen Italsko-české komory, který je oficiálním dovozcem vozidel Piaggio do České republiky. “Naše spolupráce s Piaggio začala v roce 2000 importem trojkolových vozidel, jež nachází časté užití v komunálních službách,” uvádí ředitel I-Tec Jiri Vyvial, “V posledních letech se však zaměřuje i na nové způsoby využití, například v oblasti reklamy či prodeje nápojů a jídla.”

 

A právě Ape Piaggio v úpravě pro prodej nápojů a jídla tvořila střed letošní účasti I-Tecu na veletrhu Top Gastro & Hotel, jež proběhl od 19. do 22. února v Praze. “Ape Piaggio se v našich končinách vyznačují nezvyklým designem, již vždy přitáhne pozornost a zájem,” tvrdí Jiří Vyvial, “V nabídce gastro tak můžeme nabídnout Ape Piaggo ve verzi mobilní kavárna, prodej sendvičů, mobilní prodej zmrzliny a pokoušíme se také uvažovat o mobilním prodeji grilovaného masa.”

 

Největší popularity se však zatím dostává Ape ve verzi mobilní kavárna. “Dodávky Ape v této konfiguraci se počítají v jednotkách ročně,” uznává Jiří Vyvial, “Nicméně myslím si, že tento segment trhu je nadějný, protože Češi stále více dokáží ocenit kvalitní kávu. Velkou příležitostí by bylo, kdyby se rozhodla využít tyto mobilní kavárny pro své promo akce nějaká velká značka, např. Lavazza či Segafredo. Velký potenciál však skrývají i jednotliví prodejci.”

 

I proto se I-Tec snaží v rámci technologických možností vyjít co nejvíce vstříc svým klientům. “S klienty si vždy popovídáme o jejich potřebách, a o tom jak je můžeme splnit,” dodává Jiří Vyvial, “Můžeme tak nabídnout řešení, kdy použijeme technologie z naší nabídky, či se můžeme přizpůsobit požadavkům zákazníka. Úprava Ape na mobilní kavárnu totiž probíhá v naší sesterské firmě na Slovensku, a jedná se tak o naprosto řemeslnou výrobu. A jednotlivá Ape je většinou energeticky soběstačná po dobu 24 hodin.”

 

Všechny upravené Ape musí samozřejmě splňovat české normy. “Zákony jsou především v oblasti veřejné hygieny některých pasáží dosti nejasné, a umožňují širokou a různorodou interpretaci,” poznamenává Jiří Vyvial, “Proto našim klientům doporučujeme, aby si na krajské hygieně ověřili pravidla a nároky, kterým musí tento prodej podléhat.”

 

Ape se silnějším motorem mají maximální rychlost šedesát kilometrů, zatímco u slabších motorů se rychlost pohybuje kolem třiceti kilometrů v hodině. “V těchto případech nedoporučujeme našim klientům, aby vozidlo používali jako mobilní stánek, protože by brzdili provoz a v konečném důsledku vyvolali negativní pocity vůči svému produktu,” upozorňuje Jiří Vyvial, “Vzhledem k lehké hmotnosti lze stánek převést na přívěsu.”

 

Mobilní stánky prodeje nápojů a jídla z řady Ape Business tak představují řadu produktů vhodných jak k prodeji tak k reklamním akcím. “Vzhledem k tomu, že ve Velké Británii a Německu mají tyto úpravy vozidel velký úspěch, tak si myslím, že i v České republice mají Ape Piaggio v těchto netradičních verzích velký potenciál.”

 

Loading…