Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.11.2015

Benefiční večer ve prospěch Laboratoře Lucy Vannucciho

V pondělí 16. listopadu se odehrál na Velvyslanectví Itálie v Praze benefiční večer ve prospěch laboratoře imunoterapie při Akademii věd ČR vedené italským vědcem Lucou Vannuccim.

Laboratoř imunoterapie, kterou několik let podporuje skrze veřejnou sbírku i Italsko-česká komora, tak měla příležitost představit italským a českým podnikatelům své výzkumné aktivity v oblasti rozvoje nádorů a reakce přirozeného imunitního systému. “Seznámil jsem přítomné účastníky s aktivitami Laboratoře, která se v současnosti hodně zaměřuje na výzkum v oblasti teranostiky, neboli těch procedur, skrze které reakce přirozeného imunitního systému mohou vést k včasné prevenci a boji proti rakovině v samotném jejím zárodku,” říká Luca Vannucci. “Ze strany přítomných jsme zaznamenal velký zájem o naše výzkumné aktivity, kterým se dostálo významného mezinárodního uznání.”

Akci doprovodilo hudební trio vedené známým houslistou Jaroslavem Svěceným. V průběhu večera proběhla také benefiční tombola. “Benefiční akce se zúčastnili i další členové Laboratoře, již velice ocenili atmosféru podpory a ocenění našemu výzkumu,” dodává Luca Vannucci, který je jediným italským ředitelem v rámci prestižní Akademii Věd ČR.

Zdroj fotografie: Italské velvyslanectví v ČR

Loading…