Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.03.2015

Český pavilón je prvním dokončeným na Expo 2015

Do otevření univerzální výstavy Expo 2015 v Milánu chybí ještě měsíc, ale český pavilón je již připraven přijímat návštěvníky. Český pavilón je prvním dokončeným mezi národními pavilóny.

Češi jsou tak první již podruhé. Český pavilon byl totiž prvním dostavěným pavilonem na univerzální výstavě. Hrubá stavba tak byla otevřena již 16. října minulého roku. Pavilon byl realizován dle návrhu z dílny architektonického studia Chybik+Kristof Associated Architectures.

Hlavním tématem českého pavilonu bude propojení technologie a přírody. Nezastupitelnou roli v expozici pavilonu tak budou mít nano a biotechnologie. Do vybavení interiéru pavilonu byli zapojeni i významní soudobí čeští designéři jako Maxim Velčovský a Federico Diaz. Stavba a výbava pavilónu stála na 210 milionů korun, ze kterých 80 přišlo ze soukromého sektoru.

První návštěvu pavilonu provedl v úterý 31. března ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek. „Česká vláda vidí v účasti na EXPO velký význam,” uvedl během prohlídky ministr Zaorálek, “Ukazuje se, že tento model, kdy do účasti na výstavě vkládá finanční prostředky nejen stát, ale částečně i soukromé firmy, funguje velmi dobře.”

Credits Foto: Press Office MFA Czech Republic

Loading…