Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.06.2015

Dvanáct italských filmů na Filmovém festivalu v Karlových Varech

Italská kinematografie bude na 50. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary zastoupena dvanácti filmy. Upozornil na to Italský kulturní institut.

Do Karlových Varů tak dorazí díky spolupráci s Istituto Luce v Římě některé ze snímků, jež byly k vidění na letošním filmovém festivalu v Cannes. Jedná se o dílo Mattea Garroneho Il racconto dei racconti či The Youth Paola Sorrentina. Z trojky italských režisérů v hlavní soutězi v Cannes však bude chybět Nanni Moretti a jeho Mia Madre. V Cannes byly také uvedeny The Other Side od Roberta Minervini, který natočil živý portrét lidového prostředí v Texasu, a Mediterranea od Jonase Carpignana, která pojednává o ožehavém tématu migrace a hranici. V Karlových Varech bude také promítán snímek Meraviglioso Boccaccio od nestorů italského filmu, bratřích Taviániů.

V soutěži o Křišťálový glób bude snímek Antonia do Ferdinanda Cita Marina. V sekci Horizonty se představí film Hungry Hearts od Saveria Costanza. Tucet italských filmů doplní snímky Palio od Cosimy Spender, Vergine Giurata od Laury Bispuri, A Purpose od Lucy Dipierra, San Siro od Yuriho Ancaraniho a Last Summer od Leonarda Guerry Seràgnoliho.

 

Pro kompletní program:kviff

Zdroj fotografie: KVIFF

Loading…