Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.12.2015

Enel dokončuje prodej svého podílu v SE české společnosti EPH

Italská energetická společnost Enel by měla prodat svůj akciový podíl ve společnosti Slovenské Elektrárne české společnosti Energetický a průmyslový holding patřící businessmanům Danielovi Křetínskému a Patrikovi Tkáčovi. Zprávu měl potvrdit turínskému listu La Stampa Ceo společnosti Enel Francesco Starace, a dosažení dohody ohledně smluvních a obchodních podmínek potvrdila i společnost EPH.

Akvizice většinového podílu ve společnosti Slovenské Elektrárne by měla proběhnout ve dvou fázích. Do konce roku by Enel měl převést na EPH třetinu akcií Slovenských Elektráren, zatímco zbývající třetina akcií by měla být převedena až po dokončení jaderné elektrárny v Mochovcích, tudíž zhruba za dva roky.

Celková hodnota transakce by měla činit zhruba 1,3 miliardu eur. Enel koupil v roce 2006 dvě třetiny akcií Slovenských Elektráren za zhruba 850 milionů eur. Prodej podílu v slovenské společnosti je součástí plánu odprodeje vedlejších aktivit Enelu. Výnosy z prodejů mají být použity na snížení celkového zadlužení společnosti.

 

Zdroj: financninoviny.cz

Zdroj fotografie: Slovenske Elektrarne

Loading…