Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.01.2015

Etihad a Alitalia poletí společně na Expo 2015

Prvního ledna vzlétla nová společnost Alitalia Sai, ve které drží významný kapitálový podíl arabská společnost Etihad Airways. První velká výzva bude výstava Expo v Miláně, které jsou Alitalia a Etihad Airways Globálními oficiálními přepravci.

V nové společnosti drží Etihad Airways 49% akcií, zatímco zbývajících 51% mají společníci předchozí společnosti Alitalia Cai. Spolupráce má italské společnosti otevřít nové perspektivy především na mimoevropských trzích. Konkrétněji, Alitalia by měla posílit svojí přítomnost na leteckém trhu na Blízkém Východě, který je stále v rychlé expanzi, a obecně v Asii.

Dohoda s Etihadem umožní Alitalii také větší přítomnost na strategickém hubu v Abu Dhabi. “Víme, že musíme ještě udělat spoustu práce, ale novinky na sebe nenechají dlouho čekat,” uvedl Ceo nové společnosti Silvano Cassano, “Na jaře bude Alitalia znovu létat do Číny a v průběhu roku 2015 zvýšíme počet letů do Severní Ameriky a do Latinské Ameriky. Vybudujeme tak nabídku nových destinací, nových služeb, posílíme naši flotilu letounů s dlouhým doletem, kterým dodáme novou livrej a vnitřní vybavení.”

Mezi hlavními výzvami v nové fázi života italské letecké společnosti je zajisté Univerzální výstava Expo 2015 v Milánu. Alitalia a Etihad Airways jsou totiž Oficiálními globálními dopravci Univerzální výstavy v Milánu, na kterou by mělo přiletět na 8 milionů návštěvníků. I proto obě společnosti začaly předprodej vstupenek na Expo 2015, a nabízejí celou řadu slev, které mohou dosáhnout až 20% pořizovací ceny.

Od konce března Alitalia a Etihad také posílí spojení s lombardským hlavním městem. Jak uvádí společnost, “Alitalia ztrojnásobí frekvenci denních spojení mezi Itálií a Abu Dhabi, a přibudou nové lety do Milána a Benátek. Tímto způsobem obě společnosti nabídnou celkově 35 týdenních spojeních s dvojitým spojením z Říma a Milána a denním letem do Benátek.” Posílení letů do Benátek a Milána by se však měl týkat celé sítě interkontinentálních letů.

Obě společnosti budou mít i významnou přítomnost i na zemi skrze svůj pavilón o rozloze 1,15 tisíc metrů čtverečních. Pavilon, jehož expozice se bude věnovat sociálním sítím, oběma společnostem a tématům Expa, bude mít naprosto centrální umístění naproti Palazzo Italia, italského pavilonu na Univerzální výstavě.

Loading…