Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.09.2015

Expo se pozitivně promítlo na milánském cestovním ruchu

Míra obsazenosti milánských hotelů zaznamenala v červenci a srpnu jasný růst. Ukazují to statistiky Obchodní komory v Milánu, která je i akcionářem pořádající společnost výstavy Expo 2015 v Milánu.

Dle těchto údajů se míra obsazenosti milánských hotelů zvýšila v červenci o 15,8% na 75% a v srpnu o 34,1% na 65%. Výrazně se zvýšila míra obsazenosti všech typů hotelů, ovšem v kategorii upscale míra vzrostla dkonce o 42% na 59%. nevýrazněji rostla obsazenost hotelů ve čtvrti Rho Fiera, kde se zvýšila o 86,6% na 63%. Nižší míru dynamiku růstu zaznamenaly i hotely v okolních okresech Bergamo a Monza e Brianza.

Podle člena představenstva Obchodní komory v Milánu Rema Edera je růst tažen Všeobecnou výstavou Expo 2015. “V červenci a srpnu byl dopad Expo významný především, protože tyto měsíce jsou méně typické pro cestovní ruch v Miláně, a především pro tu důležitou část spojenou s business cestami,” řekl Eder. “Významný dopad měl především zahraniční turismus, jelikož mnoho návštěvníků se rozhodlo se zastavit v Milánu během jejich cesty po Itálii.”

Zdroj: www.ilsole24ore.com/

Zdroj fotografie: Expo 2015

Loading…