Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.09.2015

Itálie mezi leadery na veletrhu MSV v Brně

Letošní 57. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně potvrdil pozici jednoho z nejvýznamnějších odvětvových veletrhů v Evropě. Veletrh proběhl v areálu Brněnských výstavišť a veletrhů (BVV) od 14. do 18 září.

Letošního ročníku veletrhu se účastnilo více než 1,5 tisíc vystavovatelů, z toho polovina ze zahraničí. Mezi vystavovateli tak byly firmy z 32 zemí světa. Tradičně silnou účast potvrdily firmy ze sousedních států, a to především z Německa, Slovenska a Rakouska. Veletrhu se letos účastnilo 75 tisíc návštěvníků, z toho desetina přijela ze zahraničí. Mezi návštěvníky byli hojně zastoupeni i nákupčí, již letos přijeli z 52 států světa.

Veletrh MSV se letos nesl ve znamení ekonomického oživení, jež je nejsilnější v Evropě, a výzev budoucnosti. Středem bohatého doprovodného programu byl tak Průmysl 4.0., neboli procesy informatizace, automatizace, robotiky, 3D tisku a nových logistických sítí, jež se začínají prodírat i do evropského průmyslu. Pro udržení síly českého průmyslu, který chce působit čím dál výše v evropském výrobním řetězci, bude nutné odpovědět na tyto výzvy představující epochální změnu.

Význam MSV byl potvrzen i velkou pozorností ze strany české politické reprezentace. Prezident republiky Miloš Zeman přednesl v průběhu veletrhu dva veřejné proslovy. Pozadu nezůstala ani Vláda, která poprvé v historii svolala své mimořádné zasedání právě do areálu Brněnských výstavišť a veletrhů. “Tím, že Vláda zasedala přímo v areálu brněnského výstaviště v okamžiku, kdy se zahajuje jedna z nejdůležitějších událostí českého průmyslu a českého strojírenství, jasně vyjádřila zájem na tom, aby český průmysl do budoucna prosperoval,” podtrhl premiér Bohuslav Sobotka.

I letos Itálie patřila díky přítomnost 35 firem do Top 5 vystavovatelských zemích. Potvrdil se také významitalského pavilonu Area Italia, který třetím ročníkem organizovala Italsko-česká obchodní a průmyslová komora. “Area Italia je pro nás důvodem velké hrdosti,” uvedl předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli. “Italský pavilon je i letos jedno z nejdůležitějších výstavních míst pro italské průmyslové podniky, jež se chtějí představit na trzích střední a východní Evropy, jež jsou v posledních letech mimořádně dynamické a konkurenceschopné.”

Přítomnost italského pavilonu Area Italia podtrhlo také jeho slavnostní otevření, které proběhlo v úterý 15. září. Hosty přivítal předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli, italský velvyslanec Aldo Amati a předseda Francouzsko-české obchodní komory Constantin Kinský. Mezi významnými místními osobnostmi se účastnili také ředitel Brněnských výstavišť a veletrhů Jan Kuliš a Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Ve stejný den přijal ředitel BVV Jan Kuliš také předsedu Italsko-české komory Gianfranca Pinciroliho a velvyslance Alda Amati. Námětem rozhovoru byla programová spolupráce. “Areál BVV je nejvýznamnějším veletržním areálem v ČR a jedním z nejdůležitějších ve střední Evropě. Během rozhovoru jsme vyjádřili naši ochotu posílit vzájemnou spolupráci, a to především v odvětvích, kde vynikají italské firmy,” uvedl k schůzce předseda Pinciroli.

V italském pavilonu Area Italia se představily následující firmy:

- Ficep Group – www.ficepgroup.com

- Italinox – www.italinox.cz

- Total – www.total.com

- Mollificio Italiano – www.mollificioitaliano.it

- Top Automazioni – www.topautomazioni.it

- Pontfor – www.pontfor.com

Zdroj fotografie: Archív CAMIC

Loading…