Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.04.2015

Italo – Merenda in Cucina: mezi obchodem a restaurací

V posledních letech se část provozovatelů italské kvalitní gastronomie rozhodla vsadit na formát distribuce, který spojuje obchod s kvalitními potravinami s možností se občerstvit pokrmy hodnými prvotřídních restaurací.

Italo – Merenda in Cucina je jedním z nejmladších podniků italské kvalitní gastronomie v Praze. Nový podnik je umístěný na ústřední Vinohradské třídě a spojuje formáty obchodu s potravinami s restaurací s pevným menu.

Silnou stránkou, která charakterizuje nabídku podniku Italo – Merenda in Cucina jsou regionální speciality pocházející z různých koutů Itálie, jak ukazuje i prezentace desertů z regionu Kampánie. “Já jsem se narodil a vyrůstal v regionu Piemont, ale moje rodina pochází z Kampánie, takže mám takříkajíc v krvi obě tyto regionální tradice, jež se mezi sebou dost liší,” uvádí Antonio Ciullo, vedoucí Itala – Merenda in Cucina, “Náš podnik chce být autentickým gastronomickým zážitkem, a proto často hostíme prezentace, aperitivy, grilování či prezentace uzenin a sýrů, od různých dodavatelů.”

Tato dvojitá regionální identita tak obohatila horizonty i nabídku tohoto gastronomického místa. “Díky těmto dvěma regionálními identitami jsem se naučil pojímat celou italskou gastronomii, a v první osobě jsem potkal jak jak pokrmy tak suroviny typické pro Kampánii tak mignons a další pokrmy pocházející z Piemontu,” doplňuje Antonio Ciullo.

Výběr potravin dostupných v Italo – Merenda in cucina se však neomezuje jen tyto dva regiony, a podnik tak nabízí vína, sýry, uzeniny a další potraviny z různých koutů Itálie. “Jsme pozorní také na to, abychom našli nové tržní niky, jak koneckonců ukazuje i již zmíněná prezentace neapolských desertů – říká Ciullo - Jsem si jistý, že cukrářství z Kampánie se dostane z řad obyvatel Prahy vřelého přivítaní. Jedná se o lehkou kuchyni využívají jednoduché, dobré a řemelsné ingredience.”

Restaurační část formuje vyzdvihnout jednotlivé potraviny, “Díky cukrářství bude Italo – Merenda In Cucina podávat i snídaně,” ukazuje plány do budoucnosti Antonio Ciullo “Již dnes ale podnik umožňuje širokou škálu využití od rychlých obědu až po klidné nakupováni či pizzerii.”

Jedná se tak o inovativní a hybridní formát, jež je stále více populární mezi italskými restauratéry v Praze. “Naši klientelu tvoří především mezinárodní zákazníci, již jsou obvykle již na tento formát zvyklý, nebo ti pražští, již jsou často příjemně překvapení, protoži si nedokázali představit, že je možné sníst svůj oběd, před prodávacím pultem obchodu,” říká Antonio Ciullo.

 

 Credits photo: Italo - Merenda in Cucina

Loading…