Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.02.2015

Italská vláda odhaduje, že reformy přinesou zvýšení Hdp v příštích pět letech

Italská vláda vedená premiérem Matteem Renzim odhaduje, že reformy jeho vlády povedou k zvýšení Hdp. Vláda prognózu uvedla v dokumentu zaslaném Evropské komisi.

Podle italské vlády by její reformy tru práce a iberalizace jednotlivých ekonomických odvětví měly přinést růst Hdp o 3,6% v příštích pěti letech. Nejvýraznější dopad by měla mít reforma trhu práce Jobs Act, která by měla přinést růst Hdp o 0,9%. “V roce 2015 by jsme Itálii měli dát 100 až 200 tisíc nových pracovních míst,” odhadl dopady kontroverzní reformy ministr práce a sociáních věcí Giuliano Poletti. Nová reforma by měla postupně smazávat rozdíl mezi smlouvou na dobu určitou a neurčitou skrze mechanismus rostoucích garancích v čase, a povede také k reformulaci systému podpory v nezaměstnanosti.

V programu reforem zaslaném Evropské komisi italská vláda také uvádí plán hlavních privatizací. Do konce letošního roku by ráda prodala 5% společnosti Enel, 40% akcií Italských Pošt a 49% společnosti Enav, zatímco v přístím roce by měla být dokončena privatizace menšinového balíčku italských železnic. Dopad na italský rozpočet by však měl být minimální, a jeho příjmy by se díky privatizacím měly zvýšit o 0,7%.

Zdroj: ilsole24ore

Loading…