Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.03.2015

Italský realitní trh zažil v minulém roce oživení

Italský realitní trh se po sedmi letech poklesu vrátil znovu k růstu. Ukazují to údaje Observatoře pro realtní trh italské Daňové správy.

Dle Observatoře v minulém roce proběhlo na 920 tisíc realitních transakcích o 1,8% více než v roce 2013. Růst se ještě zvýšil na konci roku, kdy se ve čtvrtém čtvrtletí počet realitních transakcích zvýšil o 5,5%. Nejvíce růst táhl trh s nemovitostmi pro obchodí účely, kde se transakce zvýšily o 5,7% a rezidenční trh s růstem o 3,6%, zatímco trh s nemovitostmi určenými pro služby zaznamenal pokles o 4,6%. Růst s nemovitostmi zakoupenými skrze hypotéku se zvýšil o 12,6%, a takřka 40% Italů tímto způsobem koupili svoji nemovitost.

Výraznější růst byl zaznamená ve velkých městech. Nejsilněji trh rostl v Bologni, a to o 18,5%, a v Janově (+15%), ale také v Říme, kde proběho meziročně o 13,9% transakcí více. Naopak pokles zaznamenal realitní trh v Neapoli, který pokles o 3,7%, a to částečně kvůli tomu, že město organizovalo odprodej městských bytů do osobního vlastniství. Ceny nemovitostí však zůstavají v klesovém trendu a snížily se o 0,8%.

Zdroj: Ansa

Loading…