Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.01.2016

Jíme italsky: seznamte se s italskou gastronomii

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora spustila nový projekt: facebookovou stránku Jíme italsky. Projekt probíhá v rámci iniciativy Známka italské pohostinnosti, kterou Italsko-česká komora certifikuje kvalitní a autentické italské restaurace.

Čeští čtenáři se mohou seznámit na facebookové stránce také s průběhem výroby potravin, s hlavními aktualitami z italského potravinářského sektoru, anebo sdílet videa  konsorcií výrobců chráněných italských specialit. Stránka tak slouží jako orientační bod pro spotřebitele, kteří se chtějí dozvědět více o svých oblíbených italských potravinách a vínech, nebo se chtějí seznámit s méně obvyklými produkty, procesy a trendy.

“Všimli jsme si, že na českém internetu sice existuje mnoho blogů a stránek s italskými recepty, ale v češtině stále schází portál o italské gastronomii, který by přinášel všechny zásadní informace z tohoto odvětví,” uvádí Andrea Kunová, manažerka nového projektu Jíme italsky. “Cílem projektu je zvýšit povědomí českých spotřebitelů o výjimečnosti italských potravin a vín. Věříme totiž, že informovaný zákazník je nejlepší prevencí vůči fenoménu italian sounding. I v České republice se stále prodává spoustu produktů, jejichž název zní italsky, ale s Itálií nemají nic společného a kvality těchto potravin ani zdaleka nedosahují vlastnosti italských originálů. Další cílovou skupinou jsou samozřejmě čeští fanoušci italské gastronomie, jež najdou v našem facebookovém portálu užitečný zdroj čerstvých a zajímavých informací.”

Loading…