Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.12.2015

Jižní Čechy: příležitost pro italské podniky

Ve středu 9. prosince italský velvyslanec v ČR Aldo Amati, za doprovodu předsedy Italsko-české komory Gianfranca Pinciroliho a generálního tajemníka komory Mattea Marianiho, navštívil České Budějovice, metropoli Jihočeského kraje.

Italská delegace navštívila všechny významné městské a krajské instituce a dostalo se jí přijetí u primátora města České Budějovice Jiřího Svobody a u ředitele Jihočeské hospodářské komory Luďka Keista. Delegace byla přijata také na půdě Jihočeské univerzity, kde se zúčastnila společenského večera pořádaného místní sekcí Společnosti přátel Itálie. “Všechna setkání byla pozitivní a otevřela možnosti k další spolupráci,” uvedl předseda komory Gianfranco Pinciroli. “Naprostou prioritou veřejných institucí i podnikatelských asociací je zlepšení dopravního spojení s Prahou skrze výstavbu nové dálnice a modernizaci stávající železniční tratě. Na obou projektech se již pracuje, a jejich dokončení dá celému regionu impuls k dalšímu růst”.

Z ekonomického a výrobního hlediska se region vyznačuje čilou sítí průmyslových podniků specializovaných ve výrobě součástek pro automobilový průmysl a další odvětví průmyslové výroby. “Již dnes mnoho jihočeských firem obchoduje s italskými podniky, od kterých zpravidla kupují stroje a pak jim prodávají své výrobky,” dodává generální tajemník Mariani. “S panem ředitelem Keistem jsme se shodli, že by bylo přínosné uspořádat B2B akci, na které by se mohly setkat italské a jihočeské firmy aktivní v různých odvětvích. Tato událost by mohla dát další impuls k rozvoji obchodních vztahů mezi Itálií a Českou republikou.”

Návštěva v Českých Budějovicích je tečkou za rokem, který byl ve znamení oživení vztahů s mimopražskými regiony. Komora se letos účastnila, či přímo pořádala, návštěvy prakticky ve všech nejdůležitějších ekonomických centrech. Kromě Českých Budějovic tak Komora a její delegace navštívily Brno, Ostravu, Olomouc, Plzeň a Hradec Králové.

 

Zdroj fotografie: Magistrát statutárního města České Budějovice

Loading…