Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.04.2015

Každou středu bude v Paláci Dlouhá aperitivo

Během letní sezóny podniky Gurmet pasáže, obchodní pasáže Paláce Dlouhá věnované kvalitnímu jídlu a pití, nabídnou každou středu, od 18 do 21 hodin, své aperitivo. Středeční aperitiva začala dne 29. dubna a budou doprovázena živou hudební produkcí.

I do Prahy tak dorazí tento nezaměnitelný symbol italské životního stylu. “Dlouho jsme žila v Itálii, a v Praze mi tak chybělo místo, kam zajít jen tak na aperitivo,” říká Ilona Monferini Mančíková, Sales & Marketing Director di FIM Group. “Provozovatelé barů, se kterými jsem v minulosti mluvila, mi říkali, že Pražané nejsou na aperitivo zvyklí. Já si myslím, že je to tím, že jim ho ještě nikdo pořádně nenabídl."

Středeční aperitiva tak jsou způsobem, kterým zviditelnit restaurátorskou práci na Paláci Dlouhá, které provedl hlavní investor, developerská skupina FIM Group. “Už dnes spousta lidí chodí do Gurmet pasáže Dlouhá, aby si nakoupili jídlo a pití,” uvádí Ilona Monferini Mančíková. “Tímto aperitivem ve středu, což je den, který je takovým předělem v pracovním týdnu Pražanů, chceme oživit pasáž a zviditelnit kvalitu našich restaurátorských pracích. Nechceme, aby pasáž byla jen místem, kterým se prochází. Naším cílem je, aby se stala místem, kde se setkat s přáteli, či kde se stavit před představením v Divadle v Dlouhé, které je zásadní částí celého paláce.”

Na středečním aperitivu se podílí všechny podniky přítomné v Gourmet pasáži. “Iniciativy se samozřejmě účastní restaurace Bistroteka Riccarda Lucqueho, která je úzce spjatá s italskou gastronomickou tradicí, ale také všechny další obchody a restaurace jako řeznictví Naše Maso či My Raw Café, které tak nabídnou jejic reinterpretaci aperitiva,” dodává Ilona Monferini Mančíková. “Chceme, aby Gurmet pasáž byla otevřena všem milovníkům dobrého jídla a ne jen příznivcům té či oné gastronomické tradice.”

V posledních měsících se nabídka Gurmet Pasáže rozšířila o tři nové obchody: obchod se sýrem Mám rád sýr, rybárnu Seefish a obchod s čokoládou Chocotherapia. “Zůstávají nám tak volné poslední tři místa, kam bych chtěla umístit pekárnu a obchod s ovocem a zeleninou,” říká Ilona Monferini Mančíková. “Poslední prodejní místo věnujeme mladým gastronomickým talentům. Každý měsíc vybereme jednoho kvalitního výrobce, který nemá svou prodejnu v Praze, a v místě, které mu dáme k dispozici, bude moci představit po dobu jednoho měsíce své výrobky. Chceme tak vyzdvihnout a nechat vyniknout mladé talenty české gastronomie.”

 

Loading…