Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.03.2015

Loni se přestěhovalo do zahraničí na sto tisíc Italů

Loni se přestěhovalo do zahraničí alespoň na sto tisíc osob. Informuje o to systém Matriky Italů žijících v zahraničí (AIRE).

Dle Aire se v minulém roce zapsalo k trvalému pobytu v zahraničí více než 101 tisíc italských občanů, o sedm tisíc více než v roce 2013. Jedná se tak o nejvyšší počet za poslední desetiletí. Mezi italskými občany, již se rozhodli odstěhovat do zahraničí převažují muži (56%) nad ženami (44%). Důležitou část italské emigrace tvoří mladé osoby ve věku 20 až 40 let: těch se odstěhovalo do zahraničí na 47,9 tisíc.

Hlavní zemí, kam směřují italští emigranti je Německo (14,27 tisíc osob), Spojené království (13,39 tisíc osob) a Švýcarsko (11,09 tisíc osob). Tradičně silnou destinací italské emigrace zůstávají také země Jižní Ameriky, kam se odstěhovalo na 16,15 tisíc osob.

Údaje Aire však pravděpodobně představují minimální odhad italských občanů, již se přestěhovali do zahraničí, jelikož zapsání do speciální Matriky je povinné ale nevymáhá se. Stačí vzpomenout, že v roce 2014 zažádalo o registrační číslo britského zdravotnictví na 51 tisíc Italů, více než třikrát těch, co se zapsali do Aire.

Zdroj: ilsole24ore.com

 

Loading…