Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.02.2015

Mise: italské domácnosti a podniky zaplatí na energii o 2,7 miliard eur méně

Italské Ministerstvo pro hospodářský rozvoj (Mise) představilo svou projekci úspor, ke kterým bude moci dojít při aplikaci opatření obsažených ve Vládním výnosu pro konkurenceschopnost.

Dle Ministerstva pro hospodářských rozvoj celkové úspory pro domácnosti a malé a střední podniky by měly dosáhnout zhruba 2,7 miliard eur. Zhruba jednu miliardu eur by měly usětřit domácnosti a 1,7 miliard eur pak malé a střední poniky. U malých a středních podniků s malou energetickou náročností by mělo dojít k úspoře 8,5% výdajů na elektrickou energií, u těch se střední energetickou náročností až k 10%. K úsporám částečně již dochází, protože italský Energetický regulační úřad snížil od prvního ledna o 3% ceny na regulovaném trhu.

Největší přínos by měla přínést reforma systému podpory fotovoltaické energie, odkud by měly přijít úspory v hodnotě zhruba jedné miliardy eur. Dalších šest set milionů eur by mělo přijít ze snížení nákladů na rozvázání dohod CIP6 a takřka půl miliard eur pak má být ušetřeno na vydávání zelených certifikátů.

 

Zdroj: sviluppoeconomico.gov.it

Loading…