Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.10.2015

Předseda Pinciroli přijal delegaci z Ascoli Picena

Ve středu 7. října proběhlo setkání špiček Italsko-české obchodní a průmyslové komory a zástupců svazu ConfCommercio okresu Ascoli Piceno a města San Benedetto del Tronto (kraj Marche). Setkání se účastnili předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli, předseda podnikatelského svazu ConfCommercio Fausto Calabresi a starosta města San Benedetto del Tronto Giovanni Gaspari.

 

Předseda Pinciroli podtrhl význam turismu v rámci činností Italsko-české komory. “Turismus patří mezi hlavní oblasti rozvoje aktivit Komory a skýtá velký potenciál, který se budeme snažit využit i skrze tvorbu vlastních formátů akcí tak, jak se to již s úspěchem děje v potravinářském odvětví. S našimi partnery z Ascoli Piceno máme dlouhou a ustálenou spolupráci, jejímž cílem je podpořit rozvoj cestovního ruchu do této zajímavé oblasti regionu Marche, kam již jezdí stále více Čechů.”

 

I díky tomu patří Češi k nejsilnějším skupinám zahraničních návštěvníků, již jezdí do Ascoli Piceno na letní sezónu. A jak vysvětluje předseda okraeního svazu podnikatelů ve službách ConfCommercio Fausto Calabresi, tamní podnikatelé by rádi cestovní ruch z České republiky ještě zvýšili. “Velkou příležitostí by bylo posílení leteckých spojů mezi našim regionem a Českou republikou. Další velkou výzvou je přitáhnout cestovní ruch i mimo letní sezónu, Naše oblast může nabídnout skvělé jídlo a pití, nádhernou krajinu a bohaté kulturní dědictví. Aby jsme vyzdvihli toto bohatství, tak jsme vytvořili celou řadu specializovaných stezek. Mnohé jsou vhodné i pro cyklistický turismus, který je, jak nám bylo řečeno, v České republice velice populární.”

 

Po setkání s předsedou Pincirolim se delegace z Ascoli Piceno účastnila akce Go Italy pořádanou Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou, na které se deset italských územních konsorcií představilo více než devadesáti českým firmám a představitelům odvětví cestovního ruchu.

 

Zdroj fotografie: Archiv CAMIC

 

 

 

 

Loading…