Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.12.2015

Vánoční Galavečer: ministr Herman a Nino Altomonte vyznamenáni Zlatým odznakem

Ve čtvrtek 17. prosince se v pražském hotelu Intercontinental odehrál Vánoční Galavečer Italsko-české komory, kterého se letos zúčastnil rekordní počet hostů. Vánoční Galavečer je tak i nadále nejvýznamnější událostí Komory a celé italsko-české business komunity.

 

Večera se letos zúčastnily významné osobnosti českého veřejného života, a to například ministr kultury Daniel Herman, náměstek MPO pro stavebnictví Jiří Koliba či starosta městské části Praha-1 Oldřich Lomecký. Slavnostní večer byl zahájen pozdravy předsedy Komory Gianfranca Pinciroliho a italského velvyslance v ČR Alda Amatiho, který pronesl část svého proslovu v češtině.

 

“Letošní rok byl ve znamení obnovené vitality obchodních vztahů mezi ČR a Itálii, což dokazuje i takřka 10% růst zahraničního obchodu mezi oběma zeměmi,” uvedl ve svém proslovu velvyslanec Aldo Amati. “V průběhu letošního roku se také posílilo povědomí o tom, jak důležitá je spolupráce mezi Velvyslanectvím a Komorou na podporu italských malých a středních podniků, jež se pokouší vstoupit na český trh. Navíc i Itálie se pomalu vymaňuje z ekonomické krize, takže už není schoulená do bezbřehého a nesmyslného pesimismu.”

 

Proslov předsedy Italsko-české komory Gianfranca Pinciroliho se více zaměřil na stav komory. “Všechny italské obchodní komory v zahraničí, a ta naše není výjimkou, prochází fází, ve které musí redefinovat svou identitou a své aktivity. Jsem ale přesvědčen, že naše budoucnost spočívá v rozvoji aktivit pro členy a v podpoře těm stovkám italských podniků, jež se každý rok pokouší vstoupit na český trh.”

 

Jak je již tradicí, v průběhu Galavečera proběhlo také předání Zlatých odznaků Italsko-české komory, které byly letos uděleny ministrovi kultury ČR Danielu Hermanovi za rozvoj kulturních vztahů mezi Itálií a Českou republikou a za podporu italské komunitě v ČR, a podnikateli Ninu Altomontemu za významnou podnikatelskou aktivitu v realitním odvětví.

 

“V dobách, kdy jsme byl ještě ve službách Katolické církve, jsem měl příležitost mnohokrát navštívit Itálii a Řím, který mi přirostl k srdci. Itálie je velice zakořeněná v české kultuře a já jsem rád, že mohu přispět k dalšímu rozvoji kulturních vztahů mezi našimi zeměmi,” uvedl ministr Herman. “Jsem opravdu rád, že mohu být součástí této komunity, která významně přispěla k obnově a rekonstrukci této země, a Prahy především,” řekl při udělování odznaku Nino Altomonte, jehož firma Torina – Praga Invest letos v září oslavila dvacetileté výročí působení na českém trhu.

 

Galavečer byl také obohacen bohatým doprovodným programem, který byl zahájen několika operními áriemi , které zazpívala Markéta Mátlová. V průběhu večera proběhla ve spolupráci s Českou Miss a finalistkami známé soutěže krásy módní přehlídka značky Nero Giardini. Nemohla ani chybět tradiční vánoční loterie s cenami od společností Advance Training, Laboratorio di Cucina Riccarda Lucqueho a Alitalia. Během večera byl také odevzdán dr. Lucovi Vannuccimu výnos transparentního účtu zřízeného Komoru na podporu jeho Laboratoře Imunoterapie při Akademii věd ČR. Částka se letos vyšplhala na 190 tisíc korun. Ředitel Italského kulturního institutu také pedstavil knihu Maura Ruggiera Mediterraneo a Tavole (Středomoří na stole), jehož výtěžek z prodeje půjde na školní projekty v Keňi.

 

Galavečer byl uspořádá za podpory hlavních partnerů UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a Generali Pojišťovna, za příspěvku hlavních sponzorů Renomia, a.s. a Total Česká republika a díky podpoře společností Brembo, Ferrero, Karlovarské minerální vody, Mazars, Nová Mosilana, Orrero, Siad, Tecnocap, CFH Group Magniflex, GI Group, I-Tec, Imofa, Le Palais Art Hotel, La Pagina, Pemax Print, Trafil Czech, Tribase Networks, Vanny Italian Food, Venuše Fišerová, Alitalia, De Longhi, La Fattoria, Paul's Bohemia Trading a Nero Giardini e Miss Česká republika.

 

 

 

Loading…