Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.08.2015

Vývoz italského piva raketově roste

Vývoz italského piva vyrobeného v mikropivovarech zaznamenal v prvních pěti měsících roku výrazný úspěch. Ukazuje to výzkum zemědělského svazu Coldiretti.

Dle Coldiretti se vývoz italského řemeslného piva zvýšil v prvních pěti měsících roku o 27%. Hlavním trhem pro italské pivo z mikropivovarů zůstává především Spojené království, kam putuje polovina celého italského pivního exportu. I díky růstu exportu by tak mohl být překonán loňský rekord, kdy bylo uvařeno na 30 milionů litrů řemeslného piva a v Itálii bylo aktivní na 600 mikropivovarů.

Jak poukazuje Coldiretti výroba piva je také tažena 30 miliony Italů, jež si občas skleničku zlatavého moku dopřejí. Spotřeba na hlavu však činí jen 29 litrů piva za rok. Itálie je tak pozadu nejen za tradičními velmocemi jako Česká republika a Německo, ale také za Španělskem, kde průměrný spotřebitel piva vypije za rok 82 litrů. Současně se však Itálie může pochlubit některými místními speciály, jako pivo ze Savignone (Ligúrie) či z Valganny (Lombardie), a také rozvinutou výrobou ječmene.

Zdroj: www.repubblica.it

 

Loading…