Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.03.2019

Alitalie: zmrtvýchvstání má přijít ještě před Velikonocemi

Zmrtvýchvstání italské letecké společnosti Alitalia má přijít ještě před Velikonocemi. Zaručil to generální ředitel Italských drah (Ferrovie dello Stato), Gianfranco Battisti, který vede jednání o vstupu partnerů do kapitálu italské letecké společnosti.

Vyjednávací tým se v posledních dnech musel vyrovnat s odchodem nízkonákladové společnosti EasyJet, která ztratila o vstup do kapitálu italské letecké společnosti zájem. Jednání tak nadále pokračují s americkou společností Delta Airlines, která však stanovila dost striktní podmínky svého angažmá v Alitalii. Američané jsou ochotní investovat do italské společnosti zhruba 100 milionů eur, což by mohlo představovat zhruba 10 až 15 procent kapitálu. Zbytek kapitálu si budou muset „rozebrat" další investoři. Vedle Italských drah se má jednat o italskou vládu a další polostátní firmy.

I přesto vyjednávající tým vykazuje nemalý optimismus. „Je nutné, aby vlajková společnost zůstala vlajkovou společností," uvedl Battisti. Podle šéfa italských drah, „není možné, aby Itálie neměla svého hráče na mezikontinentálních trasách". Dalším cílem italských vyjednávačů je zasahovat celistvost letecké společnost a nedopustit, aby že z Alitalie stal „guláš", ve kterém si každý investor vybere sousto podle své libosti.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…