Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.07.2019

Ceny nemovitostí v České republice nepřestávají růst

Ceny nemovitostí v České republice i nadále rostou výrazně nad evropským průměrem. Ukazují to údaje zpracované Eurostatem.

V prvním čtvrtletí letošního roku se, dle záznamů Eurostatu, ceny rezidenčních nemovitostí v ČR zvýšily meziročně o 9,4 procent. Po Maďarsku, kde ceny vzrostly o více než jedenáct procent, to je druhý nejvyšší růst v celé EU. Evropský průměr při tom činil plus čtyři procenta. Ceny táhnou nahoru především nově postavené nemovitosti, jejichž náklady na pořízení se zvýšily o 11,6%, zatímco v případě starších nemovitostí vzrostly o devět procent.

V následujících měsících by se ale ceny na realitním trhu mohly zbrzdit. Ukazují to, například, první záznamy platformy Cenovamapa.org, kterou spustila a provozuje agentura Deloitte. Ty zaznamenaly zpomalení v nabídkových cenách na pražském trhu. V dubnu dokonce došlo k lehkému meziročnímu poklesu na 117.100 korun za metr čtvereční. Současně ale také klesla nabídka nových volných bytů. Signály z pražského trhu jsou směrodatné, jelikož v hlavním městě se koncentrují dvě třetiny českého realitního trhu.

Zdroj: ec.europa.eu

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…