Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.03.2019

Italian Design Day na Italském velvyslanectví v Praze

Také Praha se zúčastnila letošního, třetího, ročníku Italian Design Day (Dne italského designu ve světě). Ve středu 20. března proběhla na Italském velvyslanectví v Praze dočasná výstava otevřená specializovanému publiku, oborovému tisku a diplomatickému sboru.

V rámci exposice byly představeny některé z nejvíce ikonických výtvorů italského designu posledních desetiletí. V interiéru velvyslanectví tak byly vystaveny prvky italského nábytkářského a interiérového designu jako křesla Edra, lampy Flos, koupelnové vany Agape, moka konvičky od Bialettiho a další produkty od značek Kartell či Alessi. V pasáži a dvoře velvyslanectví pak byly přítomné příklady italského průmyslového designu nejvyšší úrovně jako vůz Ferrari a motocykl Ducati. Jak připomněl italské velvyslanec Francesco Saverio Nisio design není výlučně otázkou estetiky, ale dodává italský produktům na zahraničních trzích výraznou přidanou hodnotu a tvoří tak jeden z prvků úspěchů výrobků Made in Italy v zahraničí.

Pražská výstava byla součástí více jak stovky obdobných akcí, jež připravila italská diplomatická síť ve světě na podporu italského designu. Témata letošního ročníku dobře shrnoval název „Město budoucnosti, kvalita života a nové obzory bydlení".

Zdroj: Italské velvyslanectví v Praze

Zdroj fotografie: Italské velvyslanectví v Praze

Loading…