Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.01.2019

New Year’s Reception si připomněla sto let diplomatických vztahů mezi Itálii a ČR

Nejen networking. Letošní New Year’s Reception Italsko-české obchodní a průmyslové komory si připomněla 100. výročí navázání oficiálních vztahů mezi Itálií a tehdejší Republikou československou.

Akce, které se zúčastnilo více než sto členů komory a hostů, proběhla v úterý 29. ledna v historických prostorech Italského velvyslanectví v Praze, které spolupracovalo na pořádání akce. „Jednota a těsná spolupráce velvyslanectví, Italského kulturního institutu, spolků přátel Itálie a obchodní komory jsou jedním ze silných prvků v budování dobrých vztahů s Českou republikou,“ zdůraznil předseda komory Gianfranco Pinciroli.

Ve svém pozdravu pak italský velvyslanec J.E. Francesco Saverio Nisio vyzdvihl vysokou úroveň vztahů mezi oběma zeměmi. „Rok 2019 bude pro nás, vzhledem k 100. výročí Italského velvyslanectví v Praze, výjimečný, a proto také chceme uspořádat zajímavé akce,“ uvedl velvyslanec Nisio a zmínil několik akcí v přípravě. Následovně první tajemník Federico Bernardi shrnul v krátkém příspěvku historii Thun-Hohenštejnského paláce, kde sídlí italské velvyslanectví.

V průběhu večera byla představena také Ročenka 2018 Italsko-české komory. Publikace zahrnuje pozdravy zástupců institucí, rozhovory s českými a italskými osobnostmi, akce komory za loňský rok a významné zprávy z členské základny. V nejbližších týdnech bude ročenka distribuovaná členům a partnerům Italsko-české komory.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey

Loading…