Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.08.2018

Odstartoval Režim Srbsko

Nejen Ukrajina. Od pondělí 13. srpna se české podniky mohou v hledání nových pracovních sil obrátit i na srbský trh práce, a to skrze program Režim Srbsko.

Nový vládní program počítá s roční kapacitou dvou tisíců žádostí o zaměstnaneckou kartu. “O žádostech o zařazení do Režimu bude rozhodovat Ministerstvo průmyslu a obchodu na základě doporučení od podnikatelských asociací,” zní v popisu průběhu. V případě schválení zařazení do programu je pak konkrétní žádost vyřizována místním českým zastupitelským úřadem. Roční kvóta je dělená do šesti dvouměsíčních úseků. V případě naplnění dvouměsíční kvóty jsou přebytečné žádosti stornovány.

Jakým firmám je tedy program určen? O zařazení do Režimu Srbsko mohou zařádit firmy, jež podnikají alespoň dva roky na českém území, mají alespoň deset zaměstnanců a nemají žádné závazky vůči státu. Do režimu je zařaditelné pracovní místo, které zůstalo neobsazené po dobu třiceti dnů. V programu mají přednost specializovaní dělníci a kvalifikovaní zaměstnanci.

Zdroj: www.komora.cz

Zdroj fotografie: Wikimedia – velvyslanectví ČR v Bělehradě

Loading…