Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.03.2019

Půl milionu Italů již projevilo zájem o nový „občanský příjem“

Přes půl milionu Italů projevilo v prvních čtrnácti dnech od zavedení tzv. občanského příjmu (Reddito di Cittadinanza) zájem o tuto dávku v hmotné nouzi a nezaměstnanosti. Uvádí to statistiky asistenčních center, jež spravovávají podstatnou část žádostí.

Přes 330 tisíc osob již podalo skrze asistenční centra žádost o novou dávku, dalších 170 tisíc má domluvenou schůzku pro podání žádosti. Další desetitisíce osob pak již podalo žádost na pracovištích správy sociálního zabezpečení nebo přes osobní internetové rozhraní. Podle výzkumu Asistenčních center nejčastěji podávají žádost celé domácnosti. Zhruba desetina žádostí pochází od zahraničních občanů žijících více než deset let v Itálii a zhruba sedm procent od mladých lidi s věkem do 25 let. Asistenční centra nezveřejnila celkové teritoriální rozprostření žádostí, předchozí analýzy ale mluvily o relativně silné koncentraci žadatelů na jihu země.

Díky nové dávce v hmotné nouzi a nezaměstnanosti mohou osoby s ročním příjmem pod 9.600 eur dostat dávku v hodnotě až pět set eur měsíčně. Dalších 280 eur mohou získat jako příspěvek na bydlení v případě, že bydlí v pronájmu či splácí hypotéku. Současně se osoby pobírající dávku musí účastnit programů na zvýšení zaměstnanosti a reagovat na eventuální nabídky zaměstnání. V případě odmítnutí třetí nabídky na zaměstnání úřady mohou dávku odebrat.

Zdroj: www.consultacaf.it

Zdroj fotografie:Pixabay

Loading…