Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.02.2019

Region Abruzzo chce přilákat více návštěvníků z České republiky

Italský region Abruzzo představil na pražském veletrhu Holiday World svoji turistickou nabídku. Prezentace pro specializovaný tisk a profesionální návštěvníky proběhla v pátek 22. února ve výstavním stánku Italské státní centrály pro cestovní ruch - ENIT.

Čeští turisté již dnes tvoří třetí nejvýznamnější skupinu zahraničních návštěvníků regionu Abruzzo, krajská správa pro cestovní ruch ale doufá, že se tento trend ještě zvýší, až 1. dubna dojde k otevření přímého leteckého spojení mezi Prahou a Pescarou. Region je však velmi dobře dostupný i z římských letišť.

Podle mezinárodního tisku patří Abruzzo mezi „nejlépe ukryté poklady v Itálii,“ uvedl při prezentaci Francesco Di Filippo, ředitel regionálního odboru pro cestovní ruch. Abruzzo ve své turistické nabídce zdůrazňuje malou vzdálenost mezi mořskými pobřežími a vrchy apeninského pohoří dosahujícími 2000 m, na historické a umělecké dědictví rozptýlené mezi velkými městy a malými horskými tvrzemi, na ochranu svého přírodního dědictví v podobě významných národních parků a přírodních rezervací jako Gran Sasso či Majella a v neposlední řadě na tradiční gastronomii.

„Hlavní charakteristikou naší nabídky je ryzost, pohostinnost místních lidí a panenská příroda, což dokazuje i fakt, že více než třetina území regionu je pod přírodní ochranou,“ dodal Di Filippo. Region je tak mimořádně vhodný pro aktivní dovolenou, což je mezi českými turisty, a to především těmi z mladší generace, velice oblíbený druh cestování.

Účast na veletrhu Holiday World, který proběhl v Praze od 21. do 24. února, byla zorganizovaná v rámci spolupráci ENIT a zastoupení Italsko-české obchodní komory.

Součástí pražské expozice byl kromě Abruzza také kraj Marche.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…