Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.12.2018

Unicredit podpoří aktivity Italského vzdělávacího institutu

Unicredit Bank Czech Republic & Slovakia, jež je členem Italsko-české komory, se rozhodla podpořit v příštím roce aktivity Italského vzdělávacího institutu v Praze. Podpora byla oznámena po schůzce, která proběhla v pondělí 10. prosince na půdě Italského velvyslanectví mezi ředitelem tiskového odboru banky, Petrem Plockem, předsedou představenstva sdružení, Petrem Dostálem, a velvyslancem J.E. Francescem Saveriem Nisiem.

Konkrétní detaily a podmínky sponzoringu a spolupráce budou dojednány na začátku příštího roku. „Schůzku s Unicredit inicioval italský velvyslanec J.E. Francesco Saverio Nisio, který tak chtěl podpořit činnost našeho institutu. Prostředky ze sponzoringu využijeme na posílení pedagogické aktivity, návštěvy muzeí, sportovní dny, karneval a další aktivity, které pořádáme pro naše žáky,“ uvádí předseda představenstva Petr Dostál. Institut, který letos slaví 15 let od svého vzniku, si jinak financuje své aktivity sám, a to především skrze příspěvky od rodičů žáků.

V rámci předškolní a povinné školní docházky Italský vzdělávací institut pořádá, při gymnáziu v ulici Josefská na Malé straně, odpolední vyučování v italštině italského jazyka a literatury, zeměpisu, dějepisu a dalších předmětů. Vyučovací aktivity institutu se řídí italský zákonem o Italech žijících v zahraničí a podléhají dozoru italského Ministerstva zahraničí. Díky tomu Institut vydává certifikáty a vysvědčení italského školního systému. Vyučování vedou, samozřejmě, pedagogové – italští rodilí mluvčí. „Naši žáci tak v případě, že musí nastoupit do školy v Itálii, nemají problémy s jazykem,“ uvádí Petr Dostál a dodává: „Vyučování stabilně navštěvuje zhruba 40 dětí, většina z nich pochází z italských rodin a ostatní pak ze smíšených, italsko-českých, rodin“.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Italské velvyslanectví v Praze

Loading…