Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.08.2019

Vláda a skupina ArcelorMittal se dohodly na prodloužení trestní imunity

Italská vláda a skupina ArcelorMittal, která převzala hutní závody Ilva v Tarantu, se dohodly na prodloužení trestní imunity.

Podle posledního znění vládního výnosu Crescita na podporu ekonomickému růstu, byla trestní imunita prodloužena i za datum 6. zaří 2019. Pokud by k tomuto kroku nedošlo, skupina ArcelorMittal hrozila odchodem z hutních závodů Ilva, které má zatím jen v pronájmu. Podle vedení koncernu by v případě zrušení imunity nebylo možné zajistit, aby manažeři ArcelorMittalu nebyli obžalováni a zasouzeni za porušení zákonů, a to předeším v oblasti ochrany životního prostředí, jež vznikla v minulých letech a desetiletí.

Ačkoliv Hnutí 5 hvězd zpočátku odmítalo jakékoliv prodloužení imunity, její lídr a ministr hospodářství Luigi di Maio nakonec našel kompromis s investorem. Nová imunita však bude mít menší rozsah než ta předchozí. Její trvání bude podmíněno naplňování ekologické restrukturalizace hutí ze strany investora. Z imunity byly vyňaty také některé oblasti, jako bezpečnost práce či pracovní úrazy.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Ilva

Loading…