Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.02.2019

Koncern FCA zlepšil v loňském roce své finanční výsledky

Italsko-americký automobilový koncern FCA zlepšil v loňském roce své finanční a výrobní výsledky. Ukazují to údaje zveřejněné společností.

Celkové příjmy koncernu vzrostly o čtyři procenta na 115,4 miliard eur. Koncern v loňském roce dodal svým zákazníkům přes 4,8 milionů vozů. Zlepšení zaznamenaly i další indikátory: hrubý zisk EBIT se zvýšil o tři procenta na 7,3 miliardy eur a čistý zisk dosáhl 3,6 miliard eur. Ve výsledcích nejsou zahrnuty příjmy a zisk společnosti Magnetti Marelli, kterou se koncern rozhodl prodat.

Výsledky koncernu táhly prodeje na trzích zemí NAFTA, jež se zvýšily o deset procent. Celkové tržby v severní Americe dosáhly 72,4 miliard eur. V Evropě, druhém největším trhu koncernu, příjmy stagnovaly na 23 miliardách eur. Výrazný propad naopak zaznamenala automobilka Maserati, jejíž příjmy klesly ze 4,1 na 2,7 miliard eur.

V letošním roce automobilka neočekává výrazné změny. Management má za cíl zvýšit čistý zisk a marže. Cash flow by měl výrazně klesnout v důsledku sankcí v USA za tzv. dieselgate a vývoje na trzích.

 

Zdroj: www.fcagroup.com

Zdroj fotografie: FCA

Loading…