Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.09.2018

Na Birell Grand Prix Praha byl atakován světový rekord

Letošní 23. ročník běhu Birell Grand Prix Praha zaznamenal vynikající atletické výsledky. Běh je pořádán společností Prague International Marathon, jež je členem Italsko-české komory.

První do cíle dorazil keňský atlet Rhonex Kipruto, který zvládl desetikilometrový okruh za 26 minut a 46 vteřin. Jen o dvě sekundy tak vydržel stávající světový rekord silníčního běhu na dráze 10 kilometrů. Mezi ženami se umístila na prvním místě běžkyně z Keni Carline C. Kipkirui s časem 30 minut a 19 vteřin.

Také v letošním roce byl závod Birell Grand Prix Praha, který je druhým nejstarším závodem pořádaným společností Prague International Marathon, vyprodán. Závodu se zúčastnilo na 11 tisíc osob: 8.500 se přihlásilo na desetikilometrový běh a dalších 2.500 na ženský pětikilometrový běh. Jak je již tradicí, startem a cílem běhu bylo přažské náměstí Republiky. Běžecký seriál RunCzech, který Prague International Marathon pořádá, se tak pomalu schyluje ke konci: v rámci seriálu se poběží půlmaraton v Ústí nad Labem (15. září) a nový závod Liberec Run nature (7. října).

Zdroj: RunCzech

Zdroj fotografie: RunCzech

Loading…