Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.05.2022

Italský premiér věří, že Itálie letos neskončí v recesi

Italský premiér Mario Draghi věří, že italské hospodářství letos neskončí v recesi. Vyhlídky jsou ale nejisté, přiznal po jednání ve Washingtonu.

Podle Draghi se italské hospodářství může spolehnout na výborné výsledky z loňského roku. „Zdá se mi velmi obtížné, že by letos nastala recese,“ uvedl Draghi. Dodal, že ekonomické ukazatele jsou zmatečné a že výsledky za první čtvrtletí ukazují, že se nenaplnily ani nejhorší ani ty nejoptimističtější scénáře. „V mnohých sektorech navíc vidíme, že aktivity nepoklesly, ba naopak. Jedná se například o služby,“ prohlásil italský premiér. Jistý útlum je ale patrný v průmyslu, kde firmy čelí potížím v dodavatelských řetězcích i prudkému navýšení nákladů. Velkým problémem pro firmy i domácnosti je v současnosti inflace.

„Nejistota ohledně vývoje italského hospodářství zůstává vysoká,“ uvedl italský statistický úřad. Ten pracuje s odhadem, že italský hrubý domácí produkt poroste letos o více než dvě procenta. Vláda a další instituce při tom dříve počítaly s růstem vyšším o alespoň jeden procentní bod. V prvním čtvrtletí se výkon ekonomiky meziročně zvýšil o tři procenta.

Zdroj a zdroj fotografie: www.agi.it

Vlastnosti:

#Mario Draghi
Loading…