
Organizují Italsko-česká obchodní a průmyslová komora a Italské velvyslanectví v Praze. Srdečně Vás zveme na interaktivní digitální show o italské kuchyni a středomořské stravě Jíme italsky!
Kdy: čtvrtek 20. května 2021 od 11.00 hod
Kde: na platformě Zoom
Moderuje: Pavel Maurer, zakladatel průvodce Maurerův výběr a festivalů Grand Restaurant a Prague Food Festival
Program
11.00 – 11.05 Úvodní slovo
Gianfranco Pinciroli, předseda Italsko-české komory
J.E. Francesco Saverio Nisio, italský velvyslanec v Praze
11.05 – 11.15 Keynote speaker
Jiří Šír, náměstek ministra zemědělství ČR
11.15 – 11.25 Itálie viděná českýma očima
Marta Kučíková, spisovatelka a blogerka o Itálii, oceněná Blogerka desetiletí
11.25 – 11.40 Středomořská strava: životní styl na pomezí tradice a inovace
Mauro Ruggiero, novinář a autor knihy „Mare Nostrum: historie, receptury a tajemství středomořské stravy”
Maria Triassi, děkanka Fakulty medicíny a chirurgie – Neapolská univerzita Fridricha II.
11.40 – 11.50 Kolik je italských kuchyní?
Matteo De Carli, šéfkuchař Casa De Carli v Praze – restaurace s titulem Buona Cucina od Akademie italské kuchyně
11.50 – 12.00 In vino veritas: dokonalé (i méně zdařilé) párování italského vína
Jiří Markuzzi, dovozce a distributor italského vína
12.00 – 12.10 Extra panenský olivový olej: jak poznat kvalitu a adekvátní cenu?
Flemming Laugesen, dovozce a distributor italských vín a specialit
12.10 – 12.20 Dolce Italia: sladká tečka na závěr dobrého jídla (a k napravení dojmu z toho horšího)
Roberta Marangon, majitelka cukrárny Dolcemente v Praze
12.20 – 12.30 Vařte s hvězdami
Cooking-show s hvězdným kuchařem v přímém přenosu z Itálie – vaří Lucio Pompili
Jazyk: čeština a italština se simultánním tlumočením na příslušném kanále
Účast: zdarma
Přihlášení formulářem níže nebo na: Barbora Šupíková, barbora.supikova@camic.cz